Korte samenvatting (door John Gortemuller)

Het gebeurt niet vaak maar op zondagmorgen 4 september in Aarle-Rixtel werden we bij de Ontmoeting & Begroeting met klokgelui verwelkomt. Omdat de mis zojuist afgelopen was konden we onze PT's parkeren vóór de kerk, schuin tegenover café Bij van Dijk. Toen iedereen gearriveerd was gingen we gezamenlijk naar het terras om te genieten van een "bakske" koffie en "een goei stukske gebak". Mijn dochter Meta woont in Aarle-Rixtel. Toen ze hoorde dat wij daar bij elkaar kwamen, besloot ze om de deelnemers te verrassen. Als herinnering aan dit mooie dorp kreeg iedereen een flesje autodrop van Jantje, een lokaal snoepwinkeltje.

In het traditionele welkomstwoordje even speciale aandacht voor Henk en Atie. ZIj waren helemaal uit Haren (Gr) gekomen voor hun eerste clubmeeting. Chapeau.
Op deze dag was Berry jarig en dus klonk er over het terras een uitbundig "Lang zal die leven". En natuurlijk trok dit de nodige aandacht van een groep passerende fietsers.

Na alle formaliteiten was het dan tijd voor het 1e "rundje" richting Overloon. Onderweg konden we genieten van het Brabantse landschap en natuurlijk mocht een stop voor een fotomoment niet ontbreken.

Aangekomen bij het Oorlogsmuseum parkeerden we de PT's en begaven ons naar de ingang. Het museum bestaat in feite uit twee delen: 1) Een tentoonstelling over Nederland in de Tweede Wereld Oorlog en 2) Een grote militaire hal met 150 voer- vaar- en vliegtuigen. Er was voor iedereen dus genoeg te zien en te beleven.
Je kon ook meerijden in een authentieke Dodge Carryall van bijna 80 jaar oud. Ik had vooraf 2 plaatsen gereserveerd, maar Joke had er niet zo'n zin in. Dus nam Marian haar plaats in. De 12 minuten durende rit voerde ons over het buitenterrein met flinke heuvels en dalen. Dat resulteerde in op en neer schudden in een voertuig met nagenoeg geen vering. Ppppffff.......

Op het terras van het Museumcafé was het goed toeven. Uiteindelijk zaten we met alle deelnemers bij elkaar en genoten van een hapje en een drankje en natuurlijk van elkaars gezelschap. Tegen 16.15 uur was het tijd voor het 2e "rundje" richting Erp. Henk en Atie namen afscheid want die hadden nog een aardige rit voor de boeg.

Ook het 2e "rundje" toonde ons weer enkele mooie stukjes Brabant. Het weer liet zich ook van zijn beste kant zien, getuige de prachtige wolkenluchten op de foto's.
Aangekomen in Erp parkeerden we de PT's vóór Restaria De Luc en gingen naar binnen. Er was voor ons een mooie plaats gereserveerd in de buitentuin. Even de parasols uitdraaien zodat iedereen niet recht in de zon hoefde te kijken. Na een keuze op de menukaart gemaakt te hebben, konden we vrij snel "aanvallen". Het smaakte heerlijk allemaal.

En dan komt de tijd van afscheid nemen. Tijd om weer naar huis te gaan. We hadden unaniem een prachtige dag beleefd, ondanks de lage opkomst. Iedereen bedankt voor jullie deelname en bijdragen aan deze dag.
Een speciaal dankjewel voor Dirk en Marian voor het samenstellen van deze dag.Foto's: Marian van Lit en Laura Dekkers.


Fotolinks:

Marian van Lit
Laura Dekkers (nichtje van Berry van Doremalen)